2024. április 19. - Emma

Rekordárú Picaso: több, mint egymilliárd

Egymilliárd forintnál is többért kelt el Pablo Picasso egyik festménye Sydney-ben. A Sylvette című képért fizetett összegnél nagyobbért még egy alkotás sem kelt el drágábban Ausztráliában.
2008. június 20. péntek 21:54 - Hírextra
A festményért - amelyet akkori múzsájáról, Sylvette Davidról 1954-ben készített Picasso - 6,9 millió ausztrál fontot (1 milliárd 17 millió forintot) fizetett egy névtelen, telefonon licitáló vevő.

Az elképesztő összeg a legnagyobb, amit valaha festményért fizettek Ausztráliában: a korábbi csúcstartó Brett Whiteley egyik alkotása volt, azért 1,67 millió ausztrál dollárt adott egy gyűjtő tavaly.

A kép a sydney-i Deutscher-Menzies Galleryben kelt el, amelynek tulajdonosa, Rodney Menzies két évvel ezelőtt 4,6 millió ausztrál dollárért vásárolta meg.

Pablo Picasso 1953-ban találkozott a stúdiójának közelében dolgozó, akkor 17 éves Sylvette Daviddal a dél-franciaországi Vallauris-ban. A kubista festőt lenyűgözte a lány nyúlánk alakja és hosszú, szőke haja: negyvennél is több portrét készített róla.
Forrás: InfóRádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását