2024. április 28. - Valéria

Nem tankolhatunk olcsóbban

Hiába csökkent 5 százalékkal a benzin és a gázolaj ára a világpiacon, mert a forint gyengült a dollárral szemben, így a Mol várhatóan nem mérsékli árait a jövő héten.
2008. szeptember 8. hétfő 10:53 - Hírextra
Jelentősen csökkent a héten a nyersolaj ára a világpiacon, péntek délután a West Texas Intermediate könnyűolaj októberi szállítású határidős jegyzése 106,7 dollárnál állt hordónként, holott egy héttel korábban még 115 dollár környékén ingadozott. A benzin ára 5 százalékot, a gázolajé pedig 4,6 százalékot esett - dollárban számolva, márpedig a forint gyengült az amerikai fizetőeszközhöz képest.

Egy dollárért múlt pénteken még körülbelül csak 160 forintot kellett adni a bankközi piacon, miközben péntek este már 168,5-nél állt a jegyzés. Ez azt jelenti, hogy forintban mérve a nemzetközi piacon a benzin jegyzésára csak másfél, a gázolajé pedig csak 1,1 százalékot csökkent.

Az elmúlt hetek hektikus olaj- és olajtermék-, valamint forint- és dollárárfolyam-mozgások hatásait a Mol nem mindig követte teljes mértékben a hazai üzemanyagárakkal, ezért nehéz megjósolni, hogy mihez kezd most az olajtársaság a kereskedelmi árakkal, írja a Portfolio.hu.

A heti tendenciák önmagukban kis mértékű árcsökkentést indokolnának, ugyanakkor valószínűleg erre nem kerül sor, mivel a korábbi hetekben legtöbbször felfelé mozdult el a benzin és a gázolaj nemzetközi jegyzésára, ám a Mol ennek ellenére nem emelt jelentősebb mértékben. Igaz, ezen a héten a benzin drágult literenként 3 forinttal, de ezt megelőzően június 18-án volt példa utoljára emelésre.

Jelenleg a benzin literje átlagosan 302-303 forintba, a gázolajé körülbelül 313 forintba kerül, de az egyes kutak árai között akár 15 forintos különbség is lehet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását