2024. április 28. - Valéria

Navracsics: szánalmas gyurcsányi kísérlet

Navracsics Tibor szerint Gyurcsány Ferenc az MSZP rendkívüli kongresszusának összehívásával szánalmas kísérletet tesz hatalma megtartására; erről a Fidesz frakcióvezetője hétfőn délután beszélt Budapesten.
2008. szeptember 8. hétfő 16:23 - Hírextra
Navracsics Tibor sajtótájékoztatón azt mondta, Gyurcsány Ferenc a hét végén "meglehetősen szánalmas kísérletként próbálta újjáéleszteni a 16 évvel ezelőtti Demokratikus Chartát, most meg a négy évvel ezelőtti MSZP rendkívüli kongresszusa iránt érez, úgy látszik, nosztalgiát, amikor úgy döntött, ismét megzsarolja pártját". Hozzátette: nem ritkaság, hogy a kormányfő a zsarolás eszközéhez nyúl.

2006 októberében egy bizalmi szavazással az egész koalíciót zsarolta, aztán az MSZP tisztújító kongresszusán a pártelnökké választása kapcsán használta ezt az eszközt, most pedig az egész MSZP tagságát megzsarolja - sorolta példáit a frakcióvezető.

Közölte: a szeptember 27-re javasolt rendkívüli kongresszus három nappal lesz korábban, mint ahogy a kormánynak be kell nyújtania a költségvetési törvényt az Országgyűlésnek.
Az ellenzéki politikus szerint akár hogy is van, Gyurcsány Ferenc most is saját jövőjével és nem az ország sorsával foglalkozik.

Navracsics Tibor azt mondta, a Megegyezés című dokumentum egyszer már bemutatkozott a nyilvánosság előtt, és megbukott. Mind az ellenzéki pártok, mind a szakértők olyan véleményt alkottak róla, amely szerint a program alapja, illetve maga az elképzelés is teljesen irreális.
Gyurcsány Ferenc koncepciója nem alkalmas a megvalósításra, ezért pótszerként megint előkerült az MSZP kongresszusa, amely - papírforma szerint - Gyurcsány Ferencnek és kisebbségi kormányának azt fogja javasolni, hogy próbáljanak meg társadalmi támogatást szerezni a program mögé - tette hozzá.

A Fidesz frakcióvezetője úgy vélte, ha Gyurcsány Ferenc komolyan venné azt, hogy valóban erről a programról kell döntenie, akkor azt "merné behozni a Magyar Országgyűlés elé, és merné megengedni, hogy erről vita legyen a parlamentben, és - ahogy egy kisebbségi kormány programjáról illik - a vitát követően szavazhatnánk erről, eldöntve egyúttal a miniszterelnök sorsát is".

A frakcióvezető szerint Gyurcsány Ferencnek nem az MSZP kongresszusát kellene megkérdeznie saját politikai sorsáról: ha bátor lenne és komolyan venné az ország jövőjét, akkor a választópolgárokat kérdezné meg erről. Vagyis nem pártkongresszus, hanem előrehozott választás a válságból kivezető út - közölte.

Nyakó István, az MSZP szóvivője az MTI-nek azt mondta, úgy tűnik, Navracsics Tibor számára furcsa, ha egy párt, ellentétben a Fidesszel, demokratikusan működik, ha a tagság beleszólhat az ügyekbe.

Furcsa lehet ez egy olyan politikus számára, aki hozzászokott ahhoz, hogy az elnök mondja meg mindenkinek, merre van előre - fűzte hozzá.

Nyakó István szerint a Fidesznek természetesen lesz módja hozzászólni a Megegyezés programjához és az abban szereplő adóenyhítési elképzelésekhez is. Bár mostanában a Fidesz semmi jelét nem adta annak, hogy partner lenne az emberek és a vállalkozások adóterheinek csökkentésében - jegyezte meg a szóvivő.

A szocialista politikus azt mondta, az MSZP szándéka éppen az, hogy a parlament elé már olyan javaslat kerüljön, amelyet a többség támogathat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Csermanek János
2008. szeptember 9. 05:30
Elvtársaim!
Imádlak benneteket, a hozzászólásaitokkal együtt.
thurvj97
2008. szeptember 9. 05:23
Navracsics faragatlansága közismert. Nem meglepő legújabb bugris megszólalása sem. Inkább vezére hülyeségeit magyarázná! Magyarizmus az is, amit ő maga is csinál?
Veriga
2008. szeptember 8. 16:58
:-) Lehet hogy igaza van, de abban a pillanatban ő szánalmas kis figura lesz , amint Gyurcsány bukik! (Lásd Torgyán)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását