2024. április 28. - Valéria

Folyik az eljárás a mezőfalvi ügyben

A rendőrség továbbra is fenntartja a fokozott rendőri jelenlétet Mezőfalván, ahol péntek este bántalmazták egy közlekedési baleset résztvevőit; a csoportos garázdaság ügyében folyik az eljárás - közölte az MTI-vel hétfőn a rendőrség.
2008. szeptember 8. hétfő 16:20 - Hírextra
A csoportos garázdaság előzménye egy karambol volt: egy balra kanyarodó személyautó és egy motorkerékpár ütközött össze. A motornak sem 21 éves vezetője, sem 14 éves utasa - aki a kórházba szállítás közben belehalt sérüléseibe - nem viselt bukósisakot, sőt, a vezetőnek jogosítványa sincs.
A baleset láttán a környező házakból kitódulók ütlegelni kezdték a gépkocsi vezetőjét és vele utazó lányát, valamint a házukból segítségükre siető feleségét és 15 éves fiát is. Megrongálták az autót is: betörték a szélvédőt, letörték a tükröket, összetörték a hátsó lámpát.

A bántalmazásnak a helyszínelésre érkező rendőr vetett véget, aki látva, hogy 10-15 ember ütlegeli a családot, egy másik csoport pedig a közelről figyeli az eseményeket, a család védelme, a további bántalmazás, s egy esetleges lincshangulat megakadályozására kétszer a levegőbe lőtt, mire a támadók elmenekültek.

A lövéseket a későbbi parancsnoki vizsgálat jogszerűnek és szakszerűnek találta.
A rendőrségi eljárás során folyik a tanúk meghallgatása, az elkövetők felkutatása. Az ügynek egyelőre egy gyanúsítottja van; a 15 éves fiút csoportos garázdaság és rongálás miatt már aznap esete elfogták és őrizetbe helyezték - mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a faluban "megfelelő létszámú" rendőr tartózkodik. Nyugalom és rend van a községben.

Ez utóbbit megerősítette az MTI érdeklődésére Márok Csaba polgármestere is. Mint elmondta, sajnálatos, hogy a péntek esti közlekedési balesetben meghalt egy 14 éves lány, de az önbíráskodásra senkinek sincs joga. A történtekről a falu képviselő-testülete is kialakítja az állásfoglalását - tette hozzá a helység első embere.

Mint mondta, Mezőfalván, összességében békében él együtt a roma és a nem roma lakosság, amiben sokat segít, hogy a községben cigány kisebbségi önkormányzat működik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását