2024. április 24. - György

40 éves a sztárférj

Csinált két ragyogó (és legalább egy csapnivaló) filmet, a köztudatban mégis inkább Madonna férjeként ismert a brit Guy Ritchie, aki szeptember 10-én lesz negyvenéves. Ritchie büszkén hangoztatja munkásszármazását, de az igazsághoz tartozik, hogy anyja -
2008. szeptember 8. hétfő 15:00 - Hírextra
A diszlexiás fiú 15 évesen befejezte formális tanulmányait, filmiskolába soha nem járt, mert az itt végzettek munkáit unalmasnak és nézhetetlennek találta. Kifutófiúként keveredett a film közelébe, s hamarosan már reklámokat készített. 1995-ben rendezett első rövidfilmje, a Nehéz eset előtanulmányként szolgált a három évvel később készült A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső című akció-vígjátékhoz. A külvárosi nehézfiúk meggazdagodási terveiről szóló fergeteges darabban fordulat fordulatot követ, fura és kétes karakterek tűnnek fel és el, miközben a pénznek és a címben szereplő fegyvernek is nyoma vész. Ritchie alig másfél millió fontot fektetett alkotásába, amely minden idők harmadik legjövedelmezőbb brit filmje lett. A "brit Tarantino" két évvel később forgatta a Blöfföt, amelyben egy illegális bokszmeccs megbundázása és egy gyémántrablás szálai szövődnek össze, szerepel benne ír roma bokszoló (Brad Pitt), orosz ex-KGB ügynök és fegyverkereskedő, fejvadász és amerikai gengszter. A rendező karaktereit sokszor ismerősei alapján építette fel, sőt egyszer még egy "többszörös gyilkos, de jó embert" is instruált a kamera előtt.

Ritchie 2000-ben vette feleségül Madonnát, akivel közös fiuk is született. A rendező 2002-ben jó férjhez illően nejére osztotta Hullámhegy című filmjének főszerepét, de sem ez, sem a témaválasztás (ezúttal a szerelem, szex, szenvedély) nem bizonyult telitalálatnak. A romantikus vígjátékot a brit mozik be sem mutatták, rögtön a videotékákban kezdték forgalmazni, tarolt viszont a legpocsékabb filmeknek járó Arany Málna-díjak kiosztóján: hét jelölésből ötször megkapta az aranyozott műanyag gyümölcsöt. A hullámvölgybe került Ritchie bukott következő filmjével, a 2005-ös Revolver című drámával is, az idén mutatják be RocknRolla című alkotását és már készül egy Sherlock Holmes-feldolgozásra. Sikert egyelőre a reklámfilmek terén arat, a sármos George Clooney-val ő forgatja a harmadik Nespresso-reklámot.

Az egy időben "Mr. Madonnaként" emlegetett Ritchie büszke nála tíz évvel idősebb feleségére, akinek lábait szerinte szabványosítani kellene. Egy mondása szerint "megértem, hogy az egész világ érdeklődik a feleségem iránt, én is ezért vettem el." A sajtó az elmúlt időszakban házasságuk válságáról cikkezett, ezért Madonna nemrég indult turnéja előtt a kabbala szertartása szerint újra hűséget esküdtek egymásnak. A karatéban fekete övig jutó rendező negyvenedik születésnapját saját kocsmájában ünnepli majd, de a hírek szerint felesége távollétében. Ritchie rajong a whiskyért (saját márka piacra dobását is tervezi) és a Chelsea futball csapatáért, a modern Londonról azonban lesújtó a véleménye: az újonnan épült magasházakat a férfi alsónadrágok vonalkódjához hasonlítja, amelyek tönkreteszik a városképet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását