2024. május 2. - Zsigmond

Lakhelyelhagyási tilalom a dobálóknak

Elfogadta az ügyészség fellebbezését, s megváltoztatta a székesfehérvári városi bíróság döntését a székesfehérvári életveszélyt okozó kődobálás ügyében a Fejér Megyei Bíróság - közölte az MTI-vel hétfőn a Fejér Megyei Bíróság szóvivője.
2008. szeptember 8. hétfő 15:00 - Hírextra
Az életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsított hat fiatal közül ötöt a városi bíróság augusztus 22-én szabadlábra helyezett, egy fiatal felnőttnél pedig lakhely elhagyási tilalmat rendelt el. A döntés ellen az ügyész fellebbezést jelentett be - mondta a Fejér Megyei Bíróság szóvivője.

Gieszné Boda Orsolya tájékoztatása szerint a Fejér Megyei Bíróság megváltoztatva az első fokon hozott döntést, három fiatal esetében lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, egy fiatal felnőttet pedig, aki ellen más ügyben büntetőeljárás van folyamatban, előzetes letartóztatásba helyezett.
Két gyanúsított esetében pedig az ügyészség visszavonta a fellebbezést.

Székesfehérváron augusztus 19-én este fiatalok dobáltak meg egy többségében romák lakta házat. Az egyik földszinti ablakon berepült kődarab életveszélyesen megsebesített egy 12 éves kislányt. A gyereket hozzátartozói azonnal a kórházba vitték, ahol megoperálták, s sérülése szövődménymentesen meggyógyult.

A rendőrség már a csoportos garázdaság másnapján azonosította és elfogta a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítottakat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását