2023. szeptember 28. - Vencel

Megdőlt a melegrekord, marad a hőség

Megdőlt a magyarországi abszolút melegrekord szombaton, hiszen Szegeden az 1946-ban mért legmagasabb, 36,5 foknál többet, 36,7 fokot mutattak a hőmérők - tájékoztatta az MTI-t szombaton este az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletes meteorológusa.
2008. szeptember 7. vasárnap 06:50 - Hírextra
Fövényi Attila elmondta, a rekord nem csak Szegeden, de a fővárosban is megdőlt, hiszen eddig szeptember 6-án 1982-ben mérték a legmelegebbet, 33,2 fokot. Ezzel szemben a nap folyamán 34,3 fokig kúsztak fel a hőmérők Budapesten. Hozzátette: az egész országban hőség volt, hiszen a 200 méter alatti területeken mindenütt 30 foknál melegebbet mértek.

De nemcsak a déli órákban volt hőség, hanem a reggeli meleg rekord is megdőlt, hiszen Pápán 21,4 fokot mértek, szemben a korábban regisztrált 21,2 fokkal - jegyezte meg a meteorológus.

Fövényi Attila arra figyelmeztetett, hogy vasárnap 0,5-1 fokkal még melegebbre kell számítani. Mint mondta, késő délután a Dunántúlon már lehetnek záporok, zivatarok. Hétfőnre viszont már jelentősen visszaesik a hőmérséklet, igaz, ez valamivel még mindig melegebb lesz a szeptember elején szokásosnál.

A meteorológus közölte: a hétfői enyhülést követően arra már nem kell számítani, hogy visszatér a kánikula.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását