2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

A legjobb film: Traumatológia

A spanyol Daniel Sanchez Arévalo Traumatológia (Traumatology) című filmjét találta a legjobbnak az idei BUdapest SHOrt Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál öttagú nemzetközi zsűrije; a díjakat vasárnap adták át a Vörösmarty moziban.
2008. szeptember 7. vasárnap 22:15 - Hírextra
A szervezőknek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az Arany Busho-díjat nyert film történetében egy esküvőt megszakít az örömapa szívrohama. A mű 22 percben meséli el a társadalmi problémákkal szembesülő család megható történetét.

Az Ezüst Busho-díjat idén (is) magyar film vitte el. Simonyi Balázs Original Lager című filmje - a zsűri indoklása szerint - "egy retrómozi, mely csodálatos módon kombinálja a fiatal szellemiséget egy különleges időszakban, eredeti koncepcióra alapozva". (Simonyi Balázs tavaly is Ezüst Busho-díjat nyert a Tóth Barnabással készített Egy szavazat című munkájáért.)

"Kis történet, nagy film a bizalomról és a vágyról" fogalmazott a zsűri a Közepesen Ritka (Medium Rare) című, Stephan Stuckert rendezte angol filmről, amelynek a Bronz Busho díjat ítélte.
A "legjobb válogatás" díját idén a Sudio Baestarts kapta, ami azt jelenti, hogy ez a stúdió nevezte a legtöbb jó filmet a fesztiválra. A közönség visszajelzése alapján alakult egy "legnépszerűbb film" díj is, ami a For a Few Marbles More című holland munkának járt.

A diákzsűri fődíja a Hullámok/Waves című román filmért jár Adrian Sitarunak, a különdíj pedig a Hús című orosz filmdrámát illeti.

A legjobb kísérleti filmnek Szöllősi Dániel Hajdu Soundja találtatott, a
legígéretesebb tehetségnek Eileen Byrne-t tartják a La nuit passé című filmje alapján, a legjobb színésznőnek járó díjat Elinor Cohen kapta a Zohar című filmben nyújtott alakításért, a legjobb színész Sergium Costache lett a Hullámok című filmben nyújtott alakításával, a legjobb ötletnek Alfonso Camarero A nőgyógyász című produkcióját találták, a legjobb animációnak Yann Jouette Bernie babája című filmjét, a legjobb operatőrnek pedig Makszim Sinkorenkót nyilvánították a Hús című film fényképezése alapján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását