2024. május 4. - Mónika, Flórián

Halálos balesetek vasúti átjárókban

Négy ember meghalt egy súlyosan megsérült, amikor a Győr megyei Lövőn egy személygépkocsi személyvonattal ütközött. A gépkocsi a fénysorompó piros jelzése ellenére fékezés nélkül a sínekre hajtott és a mozdony oldalába csapódott. A Sajtóadatbank összeállí
2008. szeptember 6. szombat 15:43 - Hírextra
2007. január 15. - Veszprém megyében, a Vaszar és Pápa közötti vasúti átjáróban a fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott egy személykocsi, s gyorsvonattal ütközött. Az autó vezetője életét vesztette, három utasa súlyos sérülést szenvedett.

2007. június 5. - Kórházba szállítását követően meghalt az a férfi, aki egy vontatott autót vezetve vonattal ütközött Heves megyében, a Heves és Erdőtelek közötti, fénysorompó nélküli földutas vasúti átjáróban.

2007. június 18. - Pest megyében a fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott egy teherautó a Rákos és Pécel közötti vasúti átjáróban, s összeütközött a Gödöllőről Budapestre tartó személyvonattal. A sofőr a helyszínen meghalt.

2007. június 30. - Gyorsvonat ütközött össze személygépkocsival a Vas megyei Győrvár és Pácsony között, amikor a gépjármű a tilos jelzés ellenére hajtott az átjáróba. A balesetben egy kislány vesztette életét.

2007. szeptember 7. - Ketten vesztették életüket, amikor a Vas megyei Kőszegfalva és Kőszegszerdahely között egy vasúti átjáróban autójuk összeütközött a Kőszeg és Szombathely között közlekedő személyvonattal.

2007. október 13. - Két ember meghalt, amikor a Csongrád megyei Mindszent és Mártély között egy vasúti átjáróban a vonat összeütközött személygépkocsijukkal.

2007. október 25. - Szabolcs-Szatmár-bereg megyében, Nyírbátor és Máriapócs között egy vasúti átjáróban frontálisan összeütközött egy román rendszámú kamion egy személygépkocsival. A személygépkocsi egyik utasa a helyszínen életét vesztette.

2008. február 7. - Két ember meghalt Kunhegyesen, amikor a 34-es számú főúton lévő vasúti átjáróban személygépkocsijuk összeütközött egy vasúti szerelvénnyel.

2008. április 29. - Meghalt a személygépkocsi vezetője, amikor összeütközött egy személyvonattal Debrecenben, egy vasúti átjáróban.

2008. május 8. - Személygépkocsival ütközött egy vonat a Győr-Moson-Sopron megyei Farádnál a vasúti átjáróban, a sofőr meghalt.

2008. augusztus 14. - Négy ember meghalt, egy életveszélyesen megsérült abban a személyautóban, amely vonattal ütközött össze Gyöngyösnél. A gépkocsi, olyan helyen hajtott a sínekre, ahol sem vasúti átjáró, sem út nem áll rendelkezésre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását