2024. április 29. - Péter

Ömlött a füst, a katasztrófavédők berontottak

Ömlött a füst a sátorból, amikor az alkalmi katasztrófavédők berontottak, hogy a különböző hulladékot összeszedjék. A papír és műanyag mellett veszélyes hulladék is volt a helyszínen.
2008. május 14. szerda 17:19 - Hírextra

Ez nem egy film részlete, hanem a már szokásosnak mondható ifjúsági verseny első állomása, melyet a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság több társszervezettel rendezett szerdán a Szegedi Vadasparkban azzal a céllal, hogy megismertessék munkájukkal a fiatalokat.

Az általános és középiskolás diákoknak szóló vetélkedés során a résztvevőknek a gyakorlati feladatok mellett elméletben is jól kellett teljesíteniük.

A megmérettetés kerékpáros ügyességi vetélkedővel kezdődött, mely lehetett volna könnyebb is - mondta el a távirati irodának a Forráskúti Általános Iskola testnevelő tanára, Rácz P. Helga. A pedagógus az egyetlen, csak lányokból álló csapatot hozta el, a fiúkat is próbára tevő versenyre.
Az első gyakorlati állomáson, a katasztrófavédőknél a füstölő sátor talán nem is volt olyan ijesztő a lányoknak, mint azok a kámzsás maszkok, amelyeket fel kellett venniük ahhoz, hogy a füsttel teli sátorban lévő szemetet összeszedjék és szétválogassák.

A következő feladatot már a tűzoltók adták. Teljes védelmi felszerelésbe öltözve, tűzoltótömlő segítségével kellett megtölteni egy több literes tartályt egy lyukon keresztül.

Ezt ügyességi gyakorlatok követték, melynek során kötelet másztak, bújtak és kúsztak a diákok. Az utolsó gyakorlati feladat a rádiós-navigáció volt. Ennek során egyiküknek végig kellett mennie egy labirintuson bekötött szemmel, csupán társai rádiós utasításait követve.

A próbák után jöhetett az elmélet, ahol a KRESZ mellett, az elsősegélynyújtásban is jeleskedniük kellett a diákoknak.

A versenyre öt általános iskolás és hat középiskolás csapat nevezett - mondta el Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense az MTI-nek.

A szakember hozzátette: hasonló megmérettetésre, több évtizede minden évben sor kerül, a cél az, hogy minél jobban megismertessék munkájukkal a fiatalokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását