2024. május 7. - Gizella

Végleges álláspont a hét pontról

Az MSZP frakciója szombati ülésén alakítja ki végleges álláspontját a miniszterelnök köztisztasági csomagjának egyes pontjairól, de amit lehet, ötpárti konszenzussal szeretne az Országgyűlés elé terjeszteni - mondta az MTI megkeresésére Lendvai Ildikó sze
2007. október 10. szerda 19:06 - Hírextra

A szocialisták országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője elmondta: a frakcióülésen az egyes pontokat kidolgozó munkacsoportok vezetői ismertetik a javaslatokat, amelyeket ezután megvitatnak, és kidolgozásukkal akár a kodifikációig is eljuthatnak.

Lendvai Ildikó ugyanakkor azt mondta, amit csak lehetséges, ötpárti konszenzussal szeretnének a parlament elé terjeszteni, tehát több kérdésben meg kell várni a jövő hétfőn folytatódó, a köztisztasági csomag egyes pontjait érintő ötpárti egyeztetést, ám a szocialista frakció javaslata a képviselőcsoport ülésén megszületik.

Budai Bernadett kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormányfő köztisztasági csomagjáról az érintett tárcáknál zajlik a kodifikációs folyamat.

Gyurcsány Ferenc október 1-jén jelentette be, hogy a kormány hét pontból álló javaslatcsomagot készít két héten belül a politikai élet megtisztítása érdekében. A kormányfő akkor azt mondta: új és szigorúbb párt- és kampányfinanszírozási törvényre tesznek javaslatot, megszüntetnék a pártok ifjúsági szervezeteinek "felemás helyzetét", nem kapnának állami támogatást a pártpolitikában részt vevő civil szervezetek, szigorú összeférhetetlenségi törvényt alkotnának a pályázatok elbírálása esetében, a magasabb beosztású köztisztviselőknek kötelezővé tennék a vagyonosodási vizsgálatot, bevezetnék a főállású országgyűlési képviselőség intézményét, illetve átlátható és ellenőrizhető képviselői jövedelmeket akarnak.

A miniszterelnök hétfőn a parlamentben azt jelentette be, hogy népszavazást kezdeményez a politikai élet megtisztítását célzó, a múlt héten bejelentett hét pont közül azokról, amelyek elfogadásához az Országgyűlés kétharmados támogatására lenne szükség, de annak elérése az ellenzék miatt bizonytalan.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását