2024. május 4. - Mónika, Flórián

Támogatás a Megegyezés programnak

Az MSZP elmúlt tíz napban tartott regionális frakcióülésein a képviselők támogatták a miniszterelnök által ismertetett Megegyezés című programot - mondta Lendvai Ildikó, a szocialisták parlamenti frakcióvezetője a regionális tanácskozások tapasztalatait ö
2008. szeptember 5. péntek 16:10 - Hírextra
Mind a négy regionális frakcióülésen három téma szerepelt: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, pártelnök tájékoztatója a Megegyezés programról, illetve a régió fejlesztéspolitikai ügyei, valamint a pártmunka őszi menetrendje - közölte a frakcióvezető a budapesti regionális ülés után.
Az MSZP az elmúlt másfél hétben Kecskeméten, Miskolcon, Tapolcán és Budapesten tartott regionális frakcióülést.

Lendvai Ildikó elmondta, hogy ezeken a frakcióüléseken a parlamenti képviselők mellett részt vettek az adott régió pártvezetői, választókerületi elnökei is.

A politikus szerint a találkozókon támogatták a Megegyezés című programot, és az néhány részletében gazdagodott is.

Szavai szerint a frakcióüléseken fontosnak tartották, hogy egy olyan a munkahelyteremtő program született, amely sok lábon áll, szerepel benne az adócsökkentés mellett a feketegazdaság kifehérítése, az oktatás, a képzés.

Javasolták, hogy az adózási környezet egyszerűsítésére is fordítsanak figyelmet - fűzte hozzá.
Lendvai Ildikó azt mondta, a frakcióüléseken úgy vélték, a szociális kiadások lefaragása nem lehet forrása az adócsökkentésnek, de ez nem azt jelenti, hogy a szociális kiadások szerkezetét változatlanul kell hagyni. A szociálpolitikában történő változások célja nem az összegek kivonása, hanem hogy a szociális segélyek a munkába való visszautat segítsék - közölte.

A fejlesztések területén szóba került, hogy erősebben kell érvényesíteni a régión belüli területfejlesztési szempontokat, míg a párt belső életével kapcsolatban arról beszéltek, hogy szeptemberben indul a tisztújítás a helyi szervezetekben.

Lendvai Ildikó tájékoztatása szerint a frakcióüléseken az SZDSZ-szel kapcsolatban az volt a vélemény, hogy tárgyalásra van szükség. Hozzáfűzte: a tárgyalások eredményességéhez nyitottság kell és az álláspontok világossá tétele.

Rámutatott, hogy a regionális frakcióüléseknek az volt az egyik célja, világos legyen: a Megegyezés című program nemcsak pártelnök által jegyzett gondolatokat jelent, hanem széles körben támogatja az MSZP.

Lendvai Ildikó kitért arra, hogy hétfőn tartja évadnyitó, egész napos ülését a frakció, ahol Gyurcsány Ferenc tart tájékoztatót a legfontosabb feladatokról. Napirenden lesznek a parlamenti évkezdettel kapcsolatos konkrét feladatok, például törvényhozási munkarend, vagy az új polgári törvénykönyv.

A szocialisták tematikus frakcióülései ősszel is folytatódnak, egy-egy szakpolitikai témát vitatnak majd meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását