2024. március 29. - Auguszta

Lázár: nem a Jobbikos házaspár ellen irányul az elképzelésük

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője szerint pártja, a házastársak képviselőségét tiltó elképzelése nem a jobbikos Novák Előd és felesége, Dúró Dóra ellen irányul.
2010. október 6. szerda 19:51 - HírExtra
A kormánypárti politikus kedden online fogadóóráján közölte: megfékezik a politikusbűnözést, korlátozzák a politikusok álláshalmozását, 2014-től pedig bevezetik, hogy férj és feleség ne lehessen parlamenti képviselő. Utóbbi jelenleg csak a jobbikos Novák Elődöt és feleségét, az ugyancsak jobbikos Dúró Dórát érintené.

Novák Előd ezt követően, szerdán két oldalas nyílt levélben reagált Lázár János elképzeléseire. Az ellenzéki képviselő ebben megegyezést ajánlott a frakcióvezetőnek, mint fogalmazott feleségével együtt felajánlják lemondásukat, ha a kormány véget vet a politikusi álláshalmozásnak és - a Jobbik javaslatának megfelelően - kizárják a közéletből a pártállami vezetőket, "Gyurcsányt és társait".
A Fidesz-frakció MTI-hez szerda kora este eljutatott közleményében hangsúlyozza: Lázár János sem Novák Előd, sem felesége, Dúró Dóra mandátumának felfüggesztését nem kívánja, azt a kijelentést pedig visszautasítja, hogy javaslatától válásukat remélné.

A Fidesz frakcióvezetőjének megítélése szerint Novák Előd ismét csak a lehetőségre várt, hogy a figyelem középpontjába kerülhessen. Lázár János csakis ennek, és nem a Jobbikos politikus szövegértési problémáinak tudja be azt, hogy az általa leírt egyetlen mondatra Novák Előd kétoldalas nyílt levéllel reagált - olvasható a közleményben.

Mint írták: "a Fidesz frakcióvezetője, sőt az egész Fidesz-frakció számára öröm a Jobbikos pár szerelme és családi boldogsága, ugyanakkor ez nem politikai kérdés, még ha ezt Novák Előd annak is kívánja láttatni."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását