2024. május 5. - Györgyi

Ombudsmani panaszfelvétel

Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa az utóbbi két napban Gyulán, illetve Békéscsabán tartott panaszfelvételt, melynek eredményéről pénteken a békési megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatót.
2008. szeptember 5. péntek 13:01 - Hírextra
Az általános ombudsman két nap alatt közel egy tucatnyi állampolgárt hallgatott meg személyesen, s 40-50 panaszos ügyet továbbítottak hozzá a Békés megyei polgárok.

"A panaszfelvételi napok fő célja az, hogy a panaszosok ne csak a budapesti hivatalban, hanem lakhelyük közelében személyesen is fordulhassanak az ombudsmanhoz. Ezenkívül szeretnénk elérni, megszólaltatni azokat az embereket is, akik az információs társadalom adta lehetőségeket, így például az internetet még nem tudják, vagy nincs módjukban használni" - közölte Szabó Máté.

A panaszos ügyek jellegéről szólva az ombudsman elmondta, hogy azok az ország minden részében hasonló összetételűek. Békés megyei látogatása során egyebek mellett találkozott ingatlanokra vonatkozó, bányanyitással kapcsolatos és környezetvédelmi jellegű esetekkel is.

Ez utóbbiakban októbertől már a nemrégiben létrejött Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosának Hivatalával együtt jár el az általános ombudsman - tette hozzá Szabó Máté.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását