2024. május 23. - Dezső

Bajnainál a kínai sportminiszter - helyettes

Hsziao Min (Xiao Min) asszony, Kína sportminiszter-helyettese, a Kínai Olimpiai Bizottság alelnöke, a Lábtoll-labda Világszövetség elnöke hivatalában kereste fel Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési, sportot is felügyelő minisztert.
2007. október 9. kedd 16:18 - Hírextra

A találkozón jelen volt Ujhelyi István, az ÖTM államtitkára, valamint Elbert Gábor sportszakállamtitkár is - erről a sport-szakállamtitkárság tájékoztatta az MTI-t.

A miniszterhelyettes asszony köszönetet mondott a Szolnokon zajló lábtoll-labda világbajnokság magas színvonalú rendezéséért. Hangsúlyozta, hogy nagy jelentőségűnek tartja magyarországi látogatását, hiszen mindkét kormány fontosnak tartja a sportkapcsolatok fejlesztését.

Hszia Min szerint ez a kapcsolat az ötvenes évektől kezdve zavartalan, hiszen sok kínai edző tanulta mesterségét Magyarországon, míg a magyar szakemberek sikerrel dolgoztak Kínában. Magyarország 1896. óta sportnagyhatalom, és a kölcsönös előnyök alapján, a pekingi ötkarikás játékokon túl is hatalmas lehetőségek rejlenek az együttműködésben - áll a közleményben.

Mindkét fél a kapcsolatok kitűnő példájának minősítette, hogy kedd este a Körcsarnokban a világ legjobbjaival felálló kínai női asztalitenisz-válogatott Bátorfi Csilla tiszteletére, gálamérkőzés keretében méri össze tudását az Európa-bajnok magyar együttessel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását