2024. június 16. - Jusztin

Tovább apadnak a Körösök

Megszűnt az árvízvédelmi készültség a Fehér- és a Fekete-Körösön, apad a Kettős- és a Hármas-Körös; csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága is a térségben - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság pénteken az MTI-vel.
2010. január 15. péntek 13:52 - HírExtra
A tájékoztatás szerint a Fehér- és a Fekete-Körösön péntek reggel megszűnt a készültség, míg a Kettős-Körösön már csak elsőfokú készültség mellett védekeznek. Apadó a tendencia a Sebes-Körösön, a Berettyón és a Hortobágy-Berettyón is, mindhárom folyón másodfokúra mérsékelték a készültséget.

Apad a Hármas-Körös is, bár a Tisza visszaduzzasztó hatása miatt a vízszint csökkenése lassú. A folyón pénteken másodfokú készültség mellett védekeztek.

Az igazgatóság területén továbbra is a tízből kilenc szakaszon van érvényben készültség. Másodfokon nyolc, míg első fokon egy területen folytatnak munkálatokat.

Az elöntött területek nagysága a térségében 20,5 ezer hektárra csökkent.

Az önkormányzatok közül már sehol sem rendeltek el legmagasabb belvízvédelmi készültséget. Másodfokon azonban négy, míg első fokon tíz település küzd az elöntés ellen.
Doboz nagyközségben több napon keresztül volt érvényben harmadfokú belvízvédelmi készültség az elmúlt időszakban. Simon István Tamás, a település polgármestere elmondta az MTI-nek, hogy az elsődleges számítások szerint a védekezés költségei közelítenek a félmillió forinthoz, ezért a régiós fejlesztési tanács vis maior alapjához fordulnak a munkálatok ellentételezése érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását