2024. május 13. - Szervác, Imola

Ma ül össze az SZDSZ

Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek az MSZP elnökeként tett javaslatát is megtárgyalja az SZDSZ mai ügyvivői testületi ülésén.
2008. szeptember 5. péntek 07:17 - Hírextra
Az ügyvivők arról is döntenek, elfogadják-e Dávid Ibolyának, az MDF elnökének meghívását az ellenzéki pártvezetők találkozójára.

Horn Gábor liberális ügyvivő csütörtökön azt mondta az MTI-nek, hogy korábban már többször jelezték: ha egy szalonképes párt hívja meg SZDSZ-t, akkor arra a megbeszélésre elmennek. Hozzátette, hogy nyár elején ők is meghívtak minden pártelnököt, ezért most semmi nem indokolja, hogy udvariatlanok legyenek, már csak azért sem, mert értelmét látják a tárgyalásoknak.
"Az más kérdés, milyen mandátumot kap a SZDSZ tárgyalódelegációja" - szögezte le.

Gyurcsány Ferenc kedden jelentette be, hogy pártelnöki minőségében közvetlen politikai tárgyalásokat akar folytatni az SZDSZ-szel arról, miként tudják "a mainál szélesebb együttműködésben a parlamentben, esetleg a kormányban szolgálni Magyarországot".

Dávid Ibolya múlt hét szombaton kezdeményezte az ellenzéki pártelnökök találkozóját. A három pártelnöknek, Orbán Viktornak, Semjén Zsoltnak és Fodor Gábornak elküldött levelében Dávid Ibolya azt írta: "a magyar belpolitikában komoly fordulópontot jelenthet a nemsokára kezdődő őszi ülésszak, s ebben kulcsszerepe lesz a jelenleg parlamenti többséget alkotó ellenzéki pártoknak".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását