2024. május 14. - Bonifác

Lendvai: az MSZP örül

AZ MSZP frakcióvezetője örömmel vette, hogy az SZDSZ kész a tárgyalásra, a szocialista párt nem szavakról és nevekről, hanem továbbra is a programról akar egyeztetni. Ezt Lendvai Ildikó mondta pénteken az MTI-nek, az SZDSZ ügyvivői testületének döntését k
2008. szeptember 5. péntek 13:53 - Hírextra
Pozitívan nyugtázzuk, hogy az SZDSZ kész a tárgyalásra, örülünk, hogy elfogadta a meghívást, ezt egy továbblépésnek érezzük - közölte a szocialista frakcióvezető.

Fodor Gábor előzőleg pénteken bejelentette, hogy az SZDSZ elfogadja Gyurcsány Ferenc meghívását, de a megbeszélésen a szakértői kormányról akar tárgyalni a miniszterelnökkel.
Lendvai Ildikó azt mondta, programjuk ismert, várják, hogy a liberális párt milyen program mentén képzeli el az ország előtt álló problémák megoldását.

Nem az lényeges, hogy egy kormányt szakértőinek, vagy politikainak hívnak, hanem az, ki milyen programot képzel el a kormányzás számára és annak lesz-e parlamenti többsége - tette hozzá.
"Nem szavakról és nem nevekről, hanem programról és tartalomról akarunk beszélni" - fogalmazott.
Arra a kérdésre, hogy az SZDSZ nyitott lenne egy szakértői kormány létrehozására, Lendvai Ildikó azt mondta, a szakértői kormány egy elnevezés, és a világ legfurább vitája volna, ha az elnevezésen vitatkoznának.

A kormányok mögött egy alkalmi vagy állandó parlamenti többségnek kell állnia, többséget pedig programhoz lehet szerezni - vélekedett.

Lendvai Ildikó szerint nem az a fontos, hogy egy kormányban hány olyan ember van, akinek pártkötődése ismert. Úgy vélte, másodlagos kérdés, hogy egy kormányban hány olyan ember van, aki a szakmából jött. Mint mondta, az elsődleges az, támogatja-e a kormány elképzeléseit a parlamenti pártok egy része.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását