2024. április 28. - Valéria

Befejeződött a rekonstrukció

A másfél évig tartó rekonstrukció során kívül-belül megújult és egy 1.200 négyzetméteres épületszárnnyal bővült a szegedi Tömörkény István Gimnázium - közölte Botka László (MSZP) polgármester pénteken az épület ünnepélyes átadásán.
2008. szeptember 5. péntek 13:46 - Hírextra
Az önkormányzat az idei esztendőben több mint kétmilliárd forintot fordított 54 oktatási intézményének rekonstrukciójára - mondta a politikus. Hozzátette: a munkák folytatódnak, a város az elmúlt héten nyert uniós támogatást három általános iskola felújítására.

A Ferroép Zrt. által elvégzett rekonstrukció során megújult az iskola Szeged belvárosában található szecessziós épülete, s elkészült egy tizenkét tanteremnek és hat műhelynek helyet adó új, háromszintes, alápincézett 1.200 négyzetméteres épületszárny is. Akadálymentesítették az épületet, felújították a vizesblokkokat, kijavították a homlokzatot, kicserélték a nyílászárokat, a burkolatokat és a tetőt.

Az 1903-ban elkészült - helyi védelem alatt álló - épület eredetileg 250 diák számára épült, jelenleg 879-en tanulnak benne.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását