2024. április 27. - Zita

Teleki a roma ösztöndíjakról

Az idei 380 milliós keretből mindössze 256 millió forintot tudott szétosztani a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány a roma ösztöndíj-programon, mivel nem volt több jelentkező - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Teleki László, az MSZP újonnan k
2007. december 21. péntek 13:44 - Hírextra
A szocialista politikus elmondta: az idei tanévben összesen 10 936 roma fiatal kap ösztöndíjat. Ebből 3894 általános iskolás (itt hetedik osztálytól jár az ösztöndíj), 3243 gimnazista, vagy szakközépiskolás, 2975 szakiskolás, vagy technikumba jár, 832 egyetemista, vagy főiskolás és 20 külföldi ösztöndíjas. Teleki László szerint aggasztó, hogy a 380 millió forintos keretből csak 256-ot tudott odaítélni a közalapítvány, mert nem volt több jelentkező, illetve 120 esetben formai hibák miatt utasították el a kérelmet.

Az MSZP roma ügyekért felelős ügyvivője hangsúlyozta: a jövőben sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani az ösztöndíjak kiosztására, illetve azok kihasználtságára. Teleki László azt is kezdeményezni fogja, hogy az általános iskola 5. osztályától lehessen ösztöndíjat kapni.

A másik kiemelten fontos ügynek a jelenleg meglévő 650 cigánytelep felszámolását nevezte Teleki László. A kormány 2008-ban az ideinél 100 millió forinttal többet, összesen 600 milliót különített el a költségvetésben erre a célra.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását