2024. április 25. - Márk

Nincs szmogriadó, de van BKV

A BKV járatai a megszokott hétköznapi menetrend szerint közlekednek, miután Demszky Gábor főpolgármester kedd reggel feloldotta a szmogriadót - közölte a közlekedési társaság az MTI-vel.
2009. január 13. kedd 10:09 - Hírextra
A tájékoztatás szerint a BKV a város különböző pontjain továbbra is figyeli az utasforgalmat, hogy szükség esetén járatsűrítést rendeljen el, hiszen a korlátozás hajnali visszavonásának híre még nem juthatott el minden autóshoz.

A vasárnap elrendelt szmogriadó alatt - számítva a megnövekedett utazási igényekre - csúcsidőben teljes kapacitással, napközben pedig járatsűrítéssel üzemelt a BKV. Csúcsidőn kívül a felszíni közlekedési eszközök összességében 10 százalékkal sűrűbben jártak, a metróvonalakon 20 százalékkal, a HÉV-vonalakon pedig 50 százalékkal volt nagyobb a kapacitás.

A BKV megszüntette a járatok sűrítését, miután a gépjárműforgalom korlátozását feloldotta a főpolgármester. Az aktuális utazási lehetőségekről a BKV ügyfélszolgálatán, honlapján, valamint a forgalmasabb csomópontokon szolgálatot teljesítő szakemberektől lehet tájékoztatást kapni.
Szilágyi Károly, a BKV szóvivője hétfőn az MTI kérdésére azt mondta, hogy a járatok gyakrabban közlekedtek, de nem tapasztaltak jelentős utasszám-növekedést.

A Főpolgármesteri Hivatal kedd hajnali közleménye szerint azért lehetett feloldani a szmogriadót, mert az elmúlt egy napban jelentősen javult a főváros levegője, a szállópor hétfői 24 órás átlagértékei már nem haladták meg sem a riasztási, sem a tájékoztatási határértéket a város két pontján. Vagyis a szállópor légköri koncentrációja nem lépte át a 100, illetve a 75 mikrogramm/köbméteres értéket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását