2024. május 12. - Pongrác

Gusztos Péter: nem az ellenzék dolga a költségvetés

Nem arra van szükség, hogy az ellenzéki pártok költségvetést vagy adópolitikát dolgozzanak ki, hanem hogy cselekvőképes és jó irányba induló kormányzás legyen Magyarországon - jelentette ki Gusztos Péter, az SZDSZ ügyvivője a Magyar Televízió pénteki Nap-
2008. szeptember 5. péntek 08:15 - Hírextra
A szabad demokrata politikus politikai akciónak minősítette, hogy Dávid Ibolya, az MDF elnöke a négy ellenzéki párt elnökének találkozóját javasolta, hogy egyeztessen a jövő évi adó- és költségvetési törvényekről. Olyan párt beszél költségvetésről, amely évek óta emlegeti az általa haláladóként emlegetett örökösödési illeték eltörlését, de konkrét számokat ezzel kapcsolatban még nem láttak tőle.

Politikai abszurd, hogy ellenzéki pártok költségvetést és adópolitikát dolgozzanak ki - mondta, hozzátéve: nem lenne jó, ha elfogadnának egy jelentős adócsökkentést, azután ráhagynák a kormányra, hogy csináljon vele, amit akar.

Szerinte a valódi kérdés a kisebbségi kormány sorsa, a szakértői kormányról folytatott tárgyalás. Az SZDSZ számára az a legfontosabb, hogy "cselekvőképes és lehetőség szerint jó irányba induló kormányzás legyen Magyarországon". Ehhez olyan programban kell megállapodni, amelyet egy szakértői kormány végrehajthat - fűzte hozzá.

"Beszáradt a politika, patthelyzet alakult ki", talán új szereplők bevonása segítheti az előrelépést - vélekedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását