2024. május 2. - Zsigmond

Kóka erősít

A rendszerváltás óta a 2007-es az első esztendő, amikor az egészségügyi kassza az év végére nem hoz több milliárdos veszteséget, hanem 25 milliárd forint megtakarítást tud szétosztani az ágazaton belül - jelentette ki Kóka János, az SZDSZ elnöke szabolcsi
2007. december 13. csütörtök 15:49 - Hírextra

"Ez a megye csak nyerhet az egészségügyi reformmal, mert csökkennek azok az ordító különbségek, melyek a mai helyzetet jellemzik" - villantotta fel a helyi lehetőségeket a pártelnök.

A legfontosabb, hogy hétfőn a parlament útjára indítsa az egészségügyi reformot, amelyet az ellenzék egy része tudatosan félremagyaráz. Pedig látni kell, hogy nem lesz többlet fizetési kötelezettség, miközben garantált a kockázati közösség, a szolgáltatásban pedig verseny lesz - emelte ki Kóka János.

A liberális pártelnök úgy vélekedett, hogy a napokban nyilvánosságra hozott Fidesz-program alapján a pártok között diskurzus kezdhető, ha nincsenek is számok az ellenzéki programban.

"A párt- és a frakcióvezetés mellett a koalíciós kormánykabinet tagja vagyok, így megvannak ugyanazok az információim, mint mikor kormánytag voltam. Ugyanakkor most teljesen a liberális párt megerősítésén tudok dolgozni" - mondta az SZDSZ elnöke, aki hozzátette, hogy a reformok nem állnak le, az oktatás átalakítása tovább folyik, szükséges a közteherviselés reformálása is.

Kóka János szabolcsi programja során Nyírcsászáriban négy település (Nyírcsászári, Nyírgyulaj, Kántorjánosi és Ófehértó) szélessávú internet beruházását záró ünnepi ülésén vett részt. Vásárosnaményban a Szilva Termál- és Wellness Fürdő átadó ünnepségére volt hivatalos, majd a helyi, Forrás Vállalkozói Klub vendége, este az SZDSZ megyei elnökségi ülésén vesz részt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását