2024. május 17. - Paszkál

Dávid Ibolyát támogatják

Dávid Ibolya elnökjelöltsége mellett voksolt a Magyar Demokrata Fórum (MFD) Borsod-Abaúj-Zemplén megyei választmánya - tájékoztatta a döntést követően Erdélyiné Gardi Julianna megyei szervező pénteken az MTI-t.
2008. szeptember 5. péntek 14:22 - Hírextra
Az MDF megyei választmánya az országos gyűlés tisztújításán a párt elnökének első helyen Dávid Ibolya jelenlegi elnököt, második helyen Almássy Kornélt javasolja - közölte a megyei szervező.
Elmondta, hogy az elnökség tagjainak Almássy Kornélt, Dávid Ibolyát, Katona Kálmánt, Olajos Pétert és Veres Editet jelölték, míg az országos etikai és fegyelmi bizottsági tagságra Kiss Géza, a miskolci szervezet alelnöke kapott jelölést.

Egy héttel ezelőtt, augusztus 30-án Katona Kálmán, az MDF választmányi elnöke közölte: az MDF megyei szervezeteinek többsége Dávid Ibolya jelenlegi elnököt támogatja abból a 14-ből, ahol már nyilvánosságra hozták, kit jelölnek az elnöki posztra.

A jelölését már közzétett megyék közül kilenc támogatja Dávid Ibolyát, öt megye pedig Almássy Kornélt jelölte, a megyék két elnökjelöltet is támogathatnak, így előfordul olyan, ahol mind a mostani elnököt, mind Almássy Kornélt támogatják.

Borsod-Abaúj-Zemplén MDF-esei Dávid Ibolya mellett voksolnak.Az elnöki posztra a jelöltállítást szeptember 13-a előtti napokban kell befejezni. Ezt követően az országos választmány határozza meg azt a három politikust, akik az országos gyűlésen elindulnak az elnöki posztért.

A demokrata fórum következő országos választmányi ülését szeptember 12-13-án Debrecenben tartja, s itt 13-án határoznak az elnök- és elnökségi tag jelölésekről, szeptember 27-én az országos gyűlésen pedig megválasztják az MDF új elnökét és az elnökség új tagjait.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását