2024. április 24. - György

Paralimpia

A 64 esztendős bermudai díjlovas, Sandy Mitchell a szombaton kezdődő pekingi paralimpia legidősebb versenyzője.Mitchell részleges agyi bénulással született és igaz, hogy már gyermekkorában megtanult lovagolni, mégis csak közel 50 évesen kezdett el verseny
2008. szeptember 4. csütörtök 07:40 - Hírextra
Élete akkor vett újabb nagy fordulatot, amikor az 1996-os atlantai paralimpián a lelátóról nézhette végig Bermuda első lovascsapatának versenyzését. Ekkor döntötte el, hogy nemzetközi viadalokon is rajthoz áll.

Már versenyzőként vehetett részt a sydneyi és az athéni paralimpián, eddigi legjobb eredményét pedig a fogyatékkal élő díjlovasok 2003-as belgiumi világbajnokságán érte el, amikor hatodik lett.

"A sport célt ad nekem és örömet okoz, ezért addig fogom csinálni, amíg csak bírom. Akár 80 éves koromig is kész vagyok versenyezni" - hangoztatta a bermudai sportoló, aki nem titkoltan azért utazott a paralimpia lovaseseményeinek otthont adó Hongkongba, hogy dobogóra álljon.

"Szerencsés vagyok, hogy itt lehetek, és ha már itt vagyok, szeretnék érmet nyerni. Hogy milyen színűt, az már nem is fontos" - vallotta be a paralimpia korelnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását