2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Az olaszok reménykednek

Olaszország az elmúlt időszak botrányai ellenére is bízik benne, hogy szerdán, Cardiffban az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nekik ítéli a 2012-es Európa-bajnokság rendezési jogát. Bíznak az európai szövetségben, és remélik, hogy nem az elmúlt hónapok
2007. április 15. vasárnap 16:52 - Hírextra
Pancalli, aki fél évig, egészen április elejéig az olasz szövetség (FIGC) ideiglenes elnöke is volt, hangsúlyozta: az Eb nem csupán egy sportesemény, hanem lehetőség is Olaszországnak, hogy visszaszerezze hitelességét a labdarúgásban.

Az olasz futballt több botrány is megrázta az utóbbi hónapokban. A nápolyi ügyészség a héten újabb gyanús találkozóra terjesztette ki a nyomozást a bundabotrányban. A tavaly kipattant ügy fő vádlottja, a Juventus azóta menesztett sportigazgatója, Luciano Moggi, aki a vád szerint több mérkőzés végeredményét is befolyásolta a 2004/05-ös szezonban.

Szintén az olaszok esélyeit rontja a február elején történt tragédia, amikor a Catania-Palermo szíciliai rangadó után az egymással is összeverekedő szurkolók megöltek egy rendőrt. Az olasz futballvezetés az eset után zártkapus mérkőzéséket rendelt el több stadionban, a kormány segítségével szigorították a biztonsági intézkedéseket, kérdés azonban, hogy sikerült-e meggyőzniük az UEFA-küldötteket arról, hogy mindent megtettek az erőszak megfékezéséért.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását