2024. április 28. - Valéria

Palotaforradalom készül?

A Külügyminisztérium számára kíván a jelenleginél jobb irányt mutatni a kormánypárt új fóruma, ugyanis szerintük jelenleg a szakmai munka eredményei alig láthatók, és főképp nem értelmezhetők a polgárok számára - írta a csütörtöki Magyar Nemzet.
2008. szeptember 4. csütörtök 06:52 - Hírextra
Az MSZP Külügyi Műhelye néven a napokban megalakuló társaságnak több jelenleg is aktív nagykövet mellett főként nemzetközi jogászok, újságírók, gazdasági és sportdiplomáciai szakértők a tagjai, párttagok és pártonkívüliek egyaránt.

A lap úgy tudja, a szakmapolitikai csoport célja, hogy a külügyi kérdésekben a jövőben jóval erőteljesebben érvényesítse a baloldali álláspontokat a kormányzat működésében, a nyugat-európai agytrösztök működéséhez hasonlóan ajánlásokkal, iránymutatásokkal kívánva alternatívát nyújtani a Külügyminisztérium vezetői számára.

A kiszivárgott értesülések szerint a szocialisták határozottan kritizálták az MSZP passzivitását Orbán Viktornak a grúz válsággal kapcsolatos megnyilatkozásai kapcsán, továbbá sürgetik a Göncz Kinga vezette tárca dinamizálását, a szolgáltató diplomácia és a külgazdaság fontosságának hangsúlyozását. A lap informátora szerint a külügyi tájékoztatás szürke, defenzív, hivatali jellegű, a szaktárca felső vezetői arctalanok.

Az informátor hozzátette: a választópolgárok szinte csak annyit tudnak a külügy belső ügyeiről, hogy a kereskedelmi televízióból ismert "bulvárszakács", Kovács Lázár a washingtoni magyar nagykövetség séfje lett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását