2024. április 28. - Valéria

Ötmillió forintos nyomravezetői díj

Ötmillió forintot ajánlott fel Bencze József országos rendőrfőkapitány annak, aki a Szilvásy György lesencefalui házát megrongálók nyomára vezet - közölte a rendőrség csütörtökön.
2008. szeptember 4. csütörtök 13:47 - Hírextra
A Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint a díjat annak lehet kifizetni, aki a bűncselekmény elkövetőjére vonatkozóan olyan konkrét információkat tud adni, amelyek a nyomozást eredményre vezetik, illetőleg lehetővé teszik, hogy a tettest eljárás alá vonják.

Szerdán hajnalban egyelőre ismeretlen összetételű gyúlékony anyag felhasználásával megrongálták Szilvásy György, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító miniszter lesencefalui nyaralóját. A nyaraló ajtaján égés nyomát találták; az épületben senki nem tartózkodott. Az ügyben ismeretlen tettes ellen, rongálás bűncselekménye miatt indult nyomozás.

Az NNI tájékoztatása szerint igazságügyi szakértői véleményt várnak annak megállapítására, hogy a helyszínen a rongálási nyomok, hogyan és milyen összetételű anyagtól keletkezhettek.
Több helyi lakos arról beszélt az MTI-nek, hogy robbanás hangját hallották.

Szilvásy György ingatlana 2007. március 24-én már szerepelt a hírekben. A Magyar Nemzet ekkor írta meg, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) munkatársai felkeresték a lap egyik újságíróját, aki Lesencefalun járt.

A Magyar Nemzet azt írta, hogy munkatársai a kormánytagok vagyonosodását vizsgálva jutottak el Lesencefaluba, ahol Szilvásy György "hatalmas építkezésbe kezdett". Ezután az egyik újságíró lakásán megjelentek az NBH munkatársai, és "határozott kérdéseket tettek fel arról, hogy ő és társa mit keresett a Veszprém megyei zsákfaluban".

Az NBH közölte: az újságíró felkeresése az ilyen esetben kötelező vizsgálat része volt, az ügyet megnyugtatóan lezárják. A Kormányszóvivői Iroda április 4-én tudatta: az NBH munkatársai törvényesen, de szakszerűtlenül, a belső szabályokat több ponton megsértve jártak el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását