2024. május 17. - Paszkál

Határrendészek segítettek a csempészeknek

Hivatalos személy által, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettével vádol az ügyészség két határrendészt, akik a gyanú szerint csempészeknek segítettek abban, hogy azok cigarettaszállítmányokat juttassanak át a határon - nyilatkozta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elnökhelyettese.
2010. szeptember 8. szerda 17:24 - HírExtra
Az ügynek a két tiszthelyettesen kívül további öt vádlottja van. A vádirat szerint a harmad- és a negyedrendű vádlott szervezte a dohányáru átcsempészését és kereskedelmét a zöldhatáron keresztül, míg bűntársaik a csempészáru szállításában és rakodásában, illetve a határőrök figyelésében vettek részt - közölte Nyakó Zsuzsanna.

A gyanú szerint a bűnbanda már 2007. augusztus 14-én határőri segítséget keresett a csempészethez, ám ekkor még nem jártak sikerrel. Ennek ellenére a vádlottak éjszaka a Tiszán keresztül 3.600 karton, ukrán eredetű cigarettát csempésztek be az ország területére.

Az akciót másnap megismételték, amikor a két rendőr törzsőrmester volt szolgálatban. Este az ötöd- és a hatodrendű vádlott megkereste a rendőröket és pénzt ajánlott nekik. Cserébe azt kérték tőlük, hogy árulják el a szolgálatuk helyszíneire és időpontjára vonatkozó, s a határőrizettel kapcsolatos - szolgálati titoknak minősített - adatokat. Ennek alapján vált ismertté a többi vádlott számára, hogy a csempészetre hol és mikortól nyílik lehetőség.

A szóvivő elmondta: az eddig megtartott tárgyalásokon a vádlottak tagadták a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését. A bíróság az ügyben a tanúk meghallgatása után a vádlottak közötti telefonbeszélgetések hanganyagát is meghallgatta. Mint azt Nyakó Zsuzsanna hozzátette, szükségessé vált igazságügyi hangszakértő kirendelése, mert a vádlottak állítása szerint a hangfelvételen nem az ő hangjuk hallható.

Az ügyben október 12-én tart újabb tárgyalást a szabolcsi bíróság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását