2024. április 28. - Valéria

Külügyi műhely alakul

Több hónapos előkészítés után szeptember közepén bemutatkozik az MSZP új szakmai fóruma, a külügyi műhely. Ezt a csoport leendő tagjai közölték csütörtökön az MTI-vel.
2008. szeptember 4. csütörtök 13:24 - Hírextra
A résztvevők nevét egyelőre nem árulták el, ezt a jövő hét elején teszik meg az első munkaértekezlet és az operatív működéshez szükséges tisztségviselők megválasztása után. Tájékoztatásuk szerint a szervezet tagja számos aktív diplomata, külügyekhez értő szakember.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában írt a külügyi műhely megalakulásáról. A cikk szerint aktív nagykövetek, nemzetközi jogászok, újságírók, gazdasági és sportdiplomáciai szakértők, párttagok és párton kívüliek a műhely tagjai. A lap úgy tudja, a szakmapolitikai csoport célja, hogy a külügyi kérdésekben a jövőben erőteljesebben érvényesítse a baloldali álláspontokat a kormányzat működésében.

A külügyi műhely kommunikációjában közreműködő Bencze Szabó Péter csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az új szervezet a nyugat-európai "think-tank"-ek működéséhez hasonlóan ajánlásokat, útmutatásokat ad majd a kormányzat külügyi tevékenységéhez.

A szervezet alapítói szerint a hazai közélet szereplői elhiszik, hogy még eredményes külpolitika sem hozhat belpolitikai szavazatokat, és a választópolgárokat nem érdekli a "globalizálódó világ és Magyarország összetett viszonyrendszere".

Az MSZP tagjainak és támogatóinak "politikai nézetközösségén alapuló, önálló, új szakmapolitikai fóruma" szakértői azt ígérik, a jövőben figyelemmel kísérik a szakterület kommunikációját, a szolgáltató diplomáciát és a külgazdaság aktuális kérdéseit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását