2024. május 3. - Tímea, Irma

Igen a jövő évi költségvetésre

Az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága szerdai budapesti ülésén tíz kormánypárti igen és kilenc ellenzéki nem szavazat mellett általános vitára alkalmasnak találta a 2008. évi költségvetésről szóló törvényjavaslatot.
2007. október 17. szerda 15:47 - Hírextra

A kulturális költségvetés értéktartó, 9,5 százalékos nominális növekedést mutat - mondta Závecz Ferenc, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára.

Kitért arra, hogy a tavalyi évhez képest öt és fél milliárd forinttal több a tárca fejezetén belül a kulturális feladatokra fordítható előirányzatok összessége.

Aradi Zsolt, a Pénzügyminisztérium főosztályvezetője a médiafinanszírozás területéről szólva elmondta: a digitalizációra átállás kezdeti finanszírozási lépéseként a költségvetés által át nem vállalt üzembentartási díj összegét - ami éves szinten 660 millió forint - forráscserével megjelenítették a büdzsében. Ez alkalmas kezdeti forrása a közmédiumok digitalizálásának - jegyezte meg a főosztályvezető.

Halász János (Fidesz), a testület alelnöke szerint jövőre nem tartja meg értékét a kulturális támogatások összege, és reálértékben újabb csökkenés várható. Ha infláció van és egy terület támogatása ugyanannyi marad, mint előző évben, akkor arra nem lehet az mondani, hogy megtartja az értékét - mondta Halász János. Hozzátette: a maradványképzéssel elvont "súlyos milliárdokat" nem pótolják. A Fidesz előrebocsátotta: nem fogják támogatni a költségvetési javaslatot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását