2024. április 25. - Márk

Billentyűsök éjszakája

Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a Billentyűsök éjszakáját szeptember 26-án a Papp László Budapest Sportarénában; a rendezvényen hazai zenészek, Benkő László, Závodi Gábor, Gidófalvy Attila, Berkes Gábor, Jankai Béla és Pálvölgyi Géza szólaltatják
2008. szeptember 4. csütörtök 16:04 - Hírextra
A különböző stílusú zenekarokban játszó billentyűsök most először adnak közös, kétórás koncertet, amelyen a szólóprodukciók 20-20 percesek lesznek. A koncerten az ismert dallamok mellett hallhat a közönség az alkalomra születő szerzeményt, a zenészek megszólaltatnak a klasszikus zongorától a szintetizátorig több hangszert is - közölték a szervezők a rendezvényről tartott csütörtöki tájékoztatón.

Benkő László az MTI-nek elmondta: itthon mindenképpen egyedülálló produkció lesz a Billentyűsök éjszakája, de külföldön sem túl gyakori az ilyesmi. Megszólalnak majd az Omega, az Első Emelet, a Karthágó, a Prognózis dalai.

Závodi Gábor arról beszélt, hogy egy színes, pergő, fesztiválszerű koncertre számíthat a közönség. Valamennyien hozzák saját múltjukat, s lesznek közös szerzemények. A rockosabb részekhez csatlakozik majd gitáros, dobos. Semmiképpen sem akarják, hogy csak egyfajta stílusról szóljon ez az este - hangsúlyozta.

A billentyűvarázslókhoz beszáll Madarász Gábor szólógitárosként, Zsoldos Tamás basszusgitározik és Szentmihályi "Michel" Gábor dobol.

A fellépők korelnöke Benkő László, az Omega zenésze, aki négy és fél évtizede van a pályán. Kezdetben a Benkó Dixieland Band tagja volt, több szólóalbumot készített. Berkes Gábor az Első Emelet, a Rapülők és az Emberek tagjaként ismert, emellett színpadi szerző, reklámdalok alkotója. Závodi Gábor bő másfél évtizede a hazai rockélet ismert személyisége. Régóta dolgozik Demjén Ferenc együttesével, mások mellett Koncz Zsuzsa, Sztevanovity Zorán, a Bon Bon együttes, Rúzsa Magdi, Somló Tamás zenész- és alkotótársa. A keményebb rockzenét képviseli Gidófalvy Attila, a Karthago és a Lord együttes tagja. Pálvölgyi Géza a Skorpió és a Tátrai Band tagja volt, közreműködött a Hobo Blues Band és Koncz Zsuzsa lemezein. Jankai Bélát a Prognózis billentyűseként ismerik, de dolgozott a Pa Dö Dővel, Vikidál Gyulával, a Voga-Turnovszky duóval és Zámbó Jimmyvel is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását