2024. április 29. - Péter

Afrika Arcai fesztivál hétvégén

A hétvégén a budapesti Gödör Klubban megrendezendő Afrika Arcai fesztiválon egyebek mellett kerekasztal-beszélgetés, filmvetítések, fotókiállítás, koncertek, táncbemutató, gasztronómiai különlegességek, valamint divatbemutató várja az érdeklődőket.
2008. szeptember 4. csütörtök 16:30 - Hírextra
A szervezők tájékoztatása szerint a rendezvény a XXI. század Afrikáját, az ott élő emberek mindennapjait próbálja bemutatni, ezzel is erősítve a kultúrák közötti párbeszédet.
Szombat délután filmvetítéssel indul a program, majd Afrikához kötődő emberek beszélgetnek egyebek mellett arról, hogyan látják a fekete kontinenst, mit gondolnak az európaiakról.

Este hirdetik ki A XXI. század Afrikája című fotópályázat eredményeit. A pályázaton, melynek célja, hogy felhívja az emberek figyelmét Fekete-Afrika lakóinak életkörülményeire, és megpróbálja megmutatni a földrész igazi arcát, profi és amatőr fotósok három kategóriában - természet, társadalomábrázolás, valamint portré - indulhattak. A nyolc győztes pályaművet Gárdi Balázs, Hortolányi Anikó és Rózsa Miklós zsűritagok választották ki több mint 1000 fénykép közül. A 31 fényképből álló Afrika nem csak a nyomorról szól! című tárlatot jövő hétvégéig láthatják az érdeklődők a Gödör Klubban.

Este a Masszív, a Stenk, a Vodku zenekar, a Korai Ütősök, a Sankolokan, valamint a Chalaban muzsikája nyújt kikapcsolódást.

A vasárnapi programot afrikai ételkóstoló, táncbemutató és tánctanítás színesíti, de műsorra tűzik az Andok bölcse című filmet is, a divat szerelmesei pedig megismerhetik az afrikai népviseletet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását