2024. május 6. - Ivett, Frida

Nemzetközi Gyermekművészeti Fesztivál

Kilencedik alkalommal rendezik meg október 4-8. között a Nemzetközi Gyermekművészeti Fesztivált; az ötnapos kulturális rendezvénysorozaton 7 ország 30 városából 800 gyermek vesz részt - közölte Domokos József, a rendező Szépország Szolgáltatóház producere
2007. szeptember 26. szerda 15:11 - Hírextra

A producer - aki a veszprémi önkormányzat kulturális bizottságának az elnöke - elmondta: Közép-Európa legnagyobb gyermekművészeti seregszemléjére Oroszországból, Észtországból, Lengyelországból, Ukrajnából, Kazahsztánból, Szerbiából érkeznek a 7-18 év közötti gyermekek, s természetesen mintegy 150 magyar fiatal is ott lesz - nyolc városból - a veszprémi kulturális találkozón. Érdekességként említette a producer, hogy a legtávolabbról, Kamcsatkáról jönnek gyermekek a bakonyi megyeszékhely fesztiváljára.

Domokos József tájékoztatott arról is, hogy az október 5-i ünnepi megnyitót követően a Veszprémi Művelődési Központban négy napon át öt művészeti ágban - tánc, színház, ének, zene és cirkuszi műfaj - mutatják be tudásukat a szereplők, s összesen mintegy 120 produkciót nézhet meg a közönség. Az előadások ingyenesek - tette hozzá a producer.

Az együttesek és szólisták produkcióit neves hazai és külföldi tánc-, színházi és zeneművészeti szakemberekből álló zsűri értékeli majd - mondta Domokos József, megjegyezve, hogy a zsűri elnöke Viktoria Szkopenko lesz, aki Oroszország és Ukrajna érdemes művésze, s a moszkvai önkormányzat kulturális bizottságának a vezetője.

A producer elmondta: az egyes kategóriák 1-3. helyezettjei diplomát, serleget és értékes tárgyjutalmakat kapnak, de lesz számos különdíj is. Ajándéktárgyat pedig valamennyi résztvevő vihet majd haza - tette hozzá.

A díjkiosztó gálaműsort október 7-én 18 órakor tartják a művelődési központban, másnap pedig Budapesten, a Stefánia Palotában adnak gálaműsort a fesztivál győztesei, helyezettjei.
A producer közlése szerint az ötnapos fesztivál költségvetése 10 millió forintot tesz ki, egymilliót a veszprémi önkormányzat biztosított, de számos szponzor is támogatja a gyerekek nemzetközi kulturális találkozóját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását