2024. április 29. - Péter

BKV-finanszírozás: Keller levele Demszkynek

A miniszterelnök tisztában van a BKV Zrt. jelenlegi finanszírozási helyzetével: "pontosan tudjuk, hogy a BKV-nak az önkormányzat 0 százalék működési támogatást ad" - fogalmazott szerdai, Demszky Gábor főpolgármesternek írt és a távirati irodához is eljutt
2008. április 16. szerda 21:13 - Hírextra

A Pénzügyminisztérium államtitkára a miniszterelnök megbízásából írt levelében kifejtette: "pontosan tudjuk, hogy a BKV finanszírozása 40 százalékban menetdíj-bevételekből, 43 százalékban állami támogatásból, 12 százalék finanszírozási hitelből, 5 százaléknyi egyéb vállalati bevételekből és 0 százalék önkormányzati működési támogatásból tevődik ki".

Keller László levelében emlékezteti Demszky Gábort, hogy a főváros ígéretet tett arra, hogy elkerüli a társaság veszteségeinek újraképződését, hogy ne kerüljön sor újabb konszolidációra.

Mint az államtitkár írta: a BKV részére az állam 2008-ban 32,2 milliárd forintot adott, a fogyasztói árkiegészítés pedig meghaladja majd a 21 milliárdot. Felhívja a figyelmet arra is, hogy az állam a 2003-as konszolidáció óta fokozatosan növelte a normatív támogatás összegét.

Keller László levelében azt is bejelentette, hogy "a Kiss Péter miniszter úr által jelzetteknek megfelelően" készek a tárgyalásra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását