2024. május 3. - Tímea, Irma

Nagyprojekt lett a villamosfejlesztés

A kormány újabb nagyprojekt, a miskolci villamosfejlesztési beruházás támogatásáról döntött - közölte a kormányszóvivő szerdai budapesti tájékoztatóján.
2008. szeptember 3. szerda 17:11 - Hírextra
Budai Bernadett elmondta, hogy a Magyarország által megnevezett több mint 40 közlekedésfejlesztési és környezetvédelmi nagyprojekt a kormány támogatásán kívül az Európai Bizottság jóváhagyását is igényli.

Emlékeztetett arra, hogy három nagyprojekt - a debreceni villamos, az M7-es, valamint a 4-6-os metró - már Brüsszelben van, hamarosan pedig a miskolci beruházás is az Európai Bizottság elé kerülhet.
A szóvivő kitért arra, hogy amennyiben az Európai Bizottság kedvező döntés hoz a miskolci villamos-beruházásról, akkor a borsodi megyeszékhelyen 37,7 milliárd forint értékű projekt valósulhat meg, amelyből 33,7 milliárd forint az uniós támogatás.

Mint elhangzott, a beruházás lehetőséget ad a buszközlekedés arányának csökkentésére és az utazási feltételek javítására. A tervek között szerepel a villamosok járatsűrűségének növelése és az utas-tájékoztatás korszerűsítése is.

A részletekről szólva Budai Bernadett elmondta: a beruházás keretében megújulhat és hosszabbá válhat a jelenlegi miskolci 1-es villamos vonala. Az összesen 9,6 kilométer felújított és 1,4 kilométer új villamospálya a városközpontot kapcsolja össze a sűrűn lakott lakótelepes övezettel.

A támogatásból lecserélik majd a jelenleg használt régi, 40 éves villamosokat 31 darab korszerű, alacsony padlójú járműre, valamint 45 hozzá igazodó korszerű megállót is építenek. A teljes beruházás a tervek szerint 2011 végéig készül el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását