2024. április 26. - Ervin

Gyermekéleteket ment a biciklis sisaktörvény

Felére csökkent a halálos kimenetelű biciklisbalesetek száma a 16 éven aluliak körében egy kanadai államban, mióta 18 éves korig kötelezően bevezették a sisakviseletet.
2008. szeptember 3. szerda 18:40 - Hírextra
Ontario törvényhozása 1995 októberében fogadta el a sisaktörvényt. Kanadai kutatók a bevezetés utáni hét év tanulságait foglalták össze tanulmányukban, amit a Pediatrics című folyóirat szeptemberi számában publikáltak.

Az adatok szerint míg 1991 és 1995. között évi átlag 13 bicikliző gyermek lelte halálát, 1996 és 2002 között hatra esett vissza a kerékpáros gyermekhalálesetek száma. Ez a kutatócsoport szerint mindenképpen arra utal, hogy az ontariói törvénynek "jelentős szerepe" volt a halálozási ráta leszorításában.

A tanulmány írói megjegyezték, hogy a 16 éven felülieknél, és a felnőtteknél (akikre már nem vonatkozik a sisaktörvény) nem tapasztaltak csökkenést a végzetes kimenetelű kerékpáros balesetekben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását