2024. április 28. - Valéria

Szöul bombatámadásra készül?

Amennyiben Phenjan megismétli a múlt heti támadást, Szöul beveti légierejét, és bombázni fogja Észak-Koreát - szögezte le pénteken Kim Kvan Dzsin újonnan kinevezett védelmi miniszter.
2010. december 3. péntek 14:09 - HírExtra
A nyugalmazott tábornok a miniszteri beiktatása alkalmából összehívott parlamenti ülésen fejtette ki álláspontját, arra a kérdésre válaszolva, mit tenne egy következő északi offenzíva esetén. Hillary Clinton amerikai külügyminiszter csütörtökön kijelentette: Phenjan fenyegetést jelent nemcsak a régióra, hanem az egész világra nézve. Észak-Korea ügyében Dél-Korea, Japán és az Egyesült Államok diplomáciai vezetői hétfőn tanácskoznak Washingtonban.

Közben az Egyesült Államok igyekszik nyomást gyakorolni Kínára, Phenjan egyetlen szövetségesére, hogy térítse jobb belátásra partnerét. A pekingi vezetés korábban leszögezte, hogy nem hibáztatja Észak-Koreát a múlt heti, több halálos áldozatot követelő támadásért.

A dél-koreai hírszerzés főnöke szerdán kijelentette: igen nagy a valószínűsége annak, hogy Phenjan ismét támadást hajt végre az ország ellen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

TheFallen
2010. december 3. 14:33
Na! Végre kitör az atomháború? Nagyon "örülnék" neki.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását