2024. április 18. - Andrea, Ilma

Sophia Loren sír a szemét miatt

Könnyekre fakasztja Sophia Lorent a Nápolyban és környékén hegyekben álló szemét a színésznő pénteken megjelent nyilatkozata szerint.
2008. június 27. péntek 21:40 - Hírextra
"Kezemet imára kulcsolva kérlelem Önöket, sokszorozzák meg erejüket, és vessenek véget ennek a szörnyűségnek" - üzente a nápolyiaknak az olasz filmdíva Genfből a La Repubblica című olasz lapnak nyilatkozva.

Az Oscar-díjas színésznő - aki gyerekkorában évekig a Nápoly tőszomszédságában lévő Pozzuoliban lakott, majd szülei a II. világháború idején a kis Sophiával együtt beköltöztek a dél-olasz városba - az interjúban azt mondta, fáj a szíve, hogy ezt kell látnia.

A 73 éves díva ma Svájc és az Egyesült Államok közt osztja meg idejét, de, mint mondta, nagyon kedves emlékeket őriz Pozzuoliról és Nápolyról.

A várost és környékét december óta valósággal elborítja a szemét, mert a szemetesek nem tudják hova kiüríteni a konténereket: a város környékén az összes szeméttelep megtelt, de a nápolyiak elutasították újabb szemétlerakók kialakítását, mondván, azok túl közel lennének a lakóhelyükhöz. A nápolyi szemétválság egyik oka, hogy a helyi maffia, a Camorra busás ellenszolgáltatás fejében nagy mennyiségű szemetet, benne mérgező hulladékot szállít Nápolyba az ország északi részéből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását