2024. április 19. - Emma

Pörköltparádé a SzeptEmber Feszten

Valóságos pörköltkavalkáddal várja az érdeklődőket a SzeptEmber Feszt, amelyet kilencedik alkalommal rendeznek meg a XVIII. kerületi Bókay-kertben szeptember 5. és 7. között.
2008. szeptember 2. kedd 13:51 - Hírextra
Több mint 30-féle pörkölt - köztük aszaltszilvás vaddisznópörkölt, zalai rákpörkölt, krokodilpörkölt, békapörkölt soroksári módra, emupörkölt, bivalypörkölt vargányával, marhapofapörkölt pacallal bolondítva, vegetáriánusoknak áfonyás szegfűgombapörkölt - kóstolható meg az eseményen, amelyet profi éttermek mesterszakácsai készítenek el.

A pörköltparádé nemcsak a SzeptEmber Feszt attrakciója lesz, hanem azon túlmutató magyar nemzeti gasztronómiai esemény is egyben - állítják a szervezők. A résztvevő éttermek ugyanis a fesztivál ideje alatt a helyszínen kóstolható pörköltvariációkat néhány hónapon át étlapjukon tartják, hogy ezzel is nagyobb figyelmet kapjon ez az igazi magyar étel.

A főzőkanalat vasárnap a médiasztárok veszik a kezükbe: a Heinz Média Grill versenyen színészek, zenészek, televíziós és rádiós személyiségek mérik össze főzőtudományukat. Grillezés közben láthatók többek között a Jóban Rosszban fiatal tehetségei: Damu Roland, Puskás Peti, Madár Vera, de ott lesz a Magyar Színház színeiben Szűcs Sándor és Őze Áron is. A csapatok délelőtt tíz óra körül mutatkoznak be a Bogrács színpadon, majd 16 órakor derül ki, hogy kit illet az Ízek Bajnoka ajándékcsomag, kié a legszebben dekorált sátor, illetve a neves szakácsokból álló zsűri értékelése szerint kik a dobogós helyezettek.

A SzeptEmber Feszt a kulináris kínálat mellett számos más programot is kínál. A három nap alatt négy színpadon 120 zenei program lesz. Fellépnek a pop, a rock, a jazz, a country zene képviselői, köztük a Back II Black, a P. Mobil, Rácz Kati, a Kiscsillag, a Kaukázus, a Pribojszki Mátyás Band, a Deák Bill Blues Band, a Váradi Roma Café és a Goulasch Exotica.

Idén igazi művészeti csemegében is részük lesz a zene és a festészet rajongóinak. A Cross Art keretében ef Zámbó István festőművész, zenész egy igazi újdonsággal lepi meg a SzeptEmber Feszt közönségét: a port.hu színpadon elhangzó zeneszámok ihletésére a helyszínen festi meg legújabb 3,6 x 2,4 méteres festményét. Az elkészült mű 60 x 60 centiméteres darabokban árverésre kerül, amelynek bevétele jótékonysági célokat szolgál.

Mindeközben a gyermekek sem unatkozhatnak: őket kézműves foglalkozás, gyurmafilm készítés és számtalan interaktív játék mellett Levente Péter műsora, Ricsi bohóc és mesejáték várja. A szülők a programot egész napra tervezhetik, hiszen babaetető- és pelenkázóhelyiséget is berendeznek, sőt még gyermekmegőrző is üzemel majd.

A kertben sétálva nem szabad kihagyni a PerifériArt kiállítást, amelyen Kenéz György búvárfotói tekinthetők meg. A tavalyi kiállítókat, a Homolya testvéreket most alkotás közben figyelhetik meg az érdeklődők, mivel ef Zámbó István mellett ők is a helyszínen készítik el saját műveiket.
A részletes programok megtalálhatók a www.szeptemberfeszt.hu című honlapon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását