2024. április 27. - Zita

Kiállították a szemetet

Királyi mesevár, krokodil és csiga, de lakóház, sőt mélytengeri élővilág is készülhet hulladékból, s mindez gyerekjáték.
2008. május 9. péntek 07:57 - Hírextra

Ezt bizonyították be hódmezővásárhelyi óvodások, akik az óvónénik segítségével egy egész tárlatra való látnivalót készítettek az újrahasznosítható szemétből. - Mindez remek, érdekes és izgalmas játék számukra, s talán értékesebb és kedvesebb is lesz a végeredmény, mint a drága játékok - vélik a kezdeményező Zöld Kapocs Munkaközösség résztvevői.

A hódmezővásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központban Kukatündér címen nyílt tárlatot csaknem négyszáz kicsi készítette. A programot tavaly ősszel hirdette meg a szervezet.

A pedagógusok szerint a gyerekeknek az alkotás örömén a túl a kiállításra való készülés is egyfajta természettudatos nevelés volt, hiszen a játékos tárgyformálás által a legifjabb generációk megtapasztalhatták, miként születik újjá egy már hulladéknak tekintett tárgy. Ennek köszönhetően találkozhattak azzal a gondolattal, hogy a látszólag értéktelen, kidobásra ítélt dolgoknak is lehet még szerepük a világban.

A csaknem négyszáz kiállított újrafeldolgozott tárgy között vannak Kinder-tojás belsőből, dugókból, fémdobozokból, tojástartókból, papírtasakokból, üvegekből készült "műremekek" is. Az óvodások többek között alkottak fémdobozokból szélcsengőt vagy tárolódobozt; kalózhajót műanyagüvegből, gólyafejet pezsgőskupakból és lovagi várat tojástartóból.
A tárlat egy hétig látható a Művelődési Központban.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását