2024. április 27. - Zita

Meghosszabbított határidő

Szeptember végéig meghosszabbították annak az uniós pályázatnak a határidejét, melyet az ötezernél kisebb lélekszámú településeken nyújtható köz- és közösségi szolgáltatások finanszírozására írtak ki az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap keret
2008. szeptember 2. kedd 17:21 - Hírextra
A miniszterelnöki megbízott a tájékoztatón azt is elmondta, hogy a 2013-ig tartó uniós költségvetési ciklus végéig 27 milliárd forintot hívhat le Magyarország erre a célra. A pályázók a finanszírozási gondok miatt megszüntetett köz- és közösségi szolgáltatásaikat indíthatják újra a meglévő, de már lepusztult közösségi tereik, például kultúrházak, könyvtárak, teleházak és különböző elnevezésű pontok felújításával, rendbetételével.

Az ötezernél kevesebb lakosú településekről önkormányzatok, illetve az általuk megbízott civil szervezetek, sőt vállalkozók is pályázhatnak - tette hozzá Halmainé.

A parlament kulturális bizottságának a tagja arra is kitért, hogy a pályázatban kötelező a közművelődési, a könyvtári, valamint az információhoz való hozzáférést biztosítani, ezeken kívül azonban nagyon sok minden más integrálható az adott település igénye szerint.

Mindehhez a pályázaton elnyerhető 10-50 millió forint mellé hat minisztériumtól lehet további támogatást igényelni annak függvényében, hogy az adott szolgáltató központ hányféle funkciót tölt be.

Az a cél - hangsúlyozta Halmainé -, hogy a kistelepüléseken tudják tartani a helyi értelmiséget, amihez a pályázók az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) program keretében három évig működési támogatást is kapnak - az első évben három, a következő évben kettő, majd egymillió forintot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását