2024. április 29. - Péter

Bevásárlóközpontban fogtak el egy zsarolót

Zsarolással gyanúsítják a 36 éves Sz. Lajost, akit egy fővárosi bevásárlóközpontban fogtak el a rendőrség munkatársai - adta hírül a rendőrség honlapja kedden.
2008. szeptember 2. kedd 11:40 - Hírextra
A rendelkezésre álló adatok szerint a megzsarolt személy cége tartozásainak rendezésére korábban hitelt vett fel. A kölcsönről szerződést kötött, melyet önszántából írt alá. A hitel részleteit pedig Sz. Lajosnak adta át, aki a pénz beszedéséért jutalékot kapott. A sértett fél ezekben az esetekben fenyegetés nélkül adta át a pénzt.

A későbbiek folyamán a sértett megbízta Sz. Lajost, hogy saját cégének tartozásait is hajtsa be, amiért a gyanúsított részesedést kért. Az adós nem rendezte tartozását, azonban Sz. Lajos augusztus 12-től fenyegetéssel több százezer forintot kényszerített ki a sértettől, valamint további nagyobb összegek megfizetésére akarta kötelezni. A fizetség fejében egy találkozó alkalmával követelte a sértett személygépkocsiját, valamint nagy értékű karóráját is, amiket meg is kapott.

A Sz. Lajost a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bevetési Főosztály Akció Osztálya munkatársai múlt szerdán az egyik budapesti bevásárlóközpontban fogták el, amint a sértettől készpénzt vett át.
Az ügyben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását