2024. április 19. - Emma

Pályáztatás nélkül

Pályáztatás nélkül dönt a kormány az uniós támogatások negyedének, körülbelül 1900 milliárd forintnak a felhasználásáról az úgynevezett kiemelt projektek keretében - írta a keddi Népszabadság.
2008. július 22. kedd 06:46 - Hírextra
Néhány hónap alatt mind a kiemelt projektek száma, mind a megítélt támogatások összege többszörösére emelkedett. Júniusban már csaknem 360 tervet soroltak ide, összesen 1900 milliárd forintos forrásigénnyel - írta a napilap.

A kiemelt projekteket az érintett miniszter, a regionális fejlesztési tanács, illetve az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség javaslatára a kormány hagyja jóvá. A kormány évente kétszer dönt arról, hogy az elképzelések közül melyek kerülhetnek a kiemeltek közé - tette hozzá az újság.

Az Állami Számvevőszék megállapításai szerint a kiemelt projektek előrehaladása eddig nem volt értékelhető. Februárban még csak hat projektre kötöttek szerződést, igaz, ebből kettő megvalósítása 45 milliárdot tesz ki. Az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szerint ennél jóval többről, összesen húsz támogatási szerződésről szól - írta a Népszabadság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását