2024. április 29. - Péter

Médiacentrumot alapítottak

Helyi TV-adásokat, az önkormányzati újságot, a város honlapját, illetve a városi képújságot szerkesztő műhelyt, új Médiacentrumot hozott létre Eger önkormányzata - jelentette be hétfőn a település polgármestere.
2008. szeptember 1. hétfő 14:40 - Hírextra
Az intézmény célja a város belső kommunikációjának és tájékoztatásának a segítése, illetve az, hogy az eddigieknél színesebb és gazdagabb híradásokat kapjon a nagyvilág az Egerben történtekről - közölte sajtótájékoztatón Habis László.

A Médiacentrum, illetve a műsorok és az újság pártatlanságát a közgyűlésbe bejutott politikai pártok tagjaiból és egy független elnökből álló, paritásos kuratórium felügyeli - tette hozzá.
Bérczessy András főszerkesztő elmondta: a jövőben a médiacentrum vezetőjeként ellátja a városi televízió híradójának főszerkesztői teendőit is.

Ugyanakkor a Médiacentrum produkciójaként lesz látható a VTV képernyőjén heti két közéleti, úgynevezett beszélgetős műsor is.Megújul továbbá az eddig Városi Újság címmel megjelenő havilap. A 25 ezer példányban készülő 16 oldalas újság az eddiginél magazinszerűbb lesz. Ezt tükrözi az új cím is, az "Egri Magazin".

Attól, hogy a jövőben egy csapat szerkeszti a városi képújságot, illetve az önkormányzati honlap információs oldalait is, azt várják, hogy egységesebb lesz a polgárok tájékoztatása - mondta Bérczessy András.

Az egri képviselő-testületben egyébként kilenc fideszes, három lokálpatrióta, egy MDF-es és egy volt MIÉP-es, jelenleg a Jobbikot képviselő városatya foglal helyet. Velük szemben kilenc szocialista és három szabad demokrata képviselő politizál.

Habis Lászlót, az MDF támogatásával az Egri Lokálpatrióta Egylet színeiben induló jelöltet azt követően választották polgármesterré, hogy egyaránt visszalépett a javára a Fidesz és a MIÉP jelöltje is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását