2024. április 25. - Márk

Az egészségügyben ritmusváltás érzékelhető

A Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségében (MOTESZ) helyet foglaló szervezetek szerint érzékelhető a ritmusváltás az egészségügyben, az ágazatnak azonban többletforrásra van szüksége - összegezte az egészségügyi rendszer átalakítását célzó korm
2008. szeptember 1. hétfő 14:50 - Hírextra
A grémium leendő elnöke örömét fejezte ki, hogy a társadalmi vitára bocsátott Biztonság és partnerség: feladatok az egészségügyben 2010-ig címet viselő dokumentumot a szakmai és társadalmi szervezetek megvitatták. Mint fogalmazott: "kellett már egy ilyen anyag".

Sokat ártana az ágazatnak, ha ezt a programot félretennék. Utalt arra is: a kormány által megvitatott koncepciót úgy kell véglegesíteni, hogy az kormányokat átívelően "életben maradjon" - tette hozzá.

A MOTESZ-t alkotó szervezetek azonban kritikaként fogalmazták meg, hogy az anyagban nem esik szó az egyes fejezetekhez rendelt forrásokról, illetve, hogy az egyes megoldandó problémákra - például a humánerőforrás-helyzet problémájára - honnan és mennyi lenne a pénzügyi fedezet. Erre reményeik szerint Székely Tamás egészségügyi miniszter egy keddi, a társadalmi vitát összegző konferencián választ fog adni - mondta Kiss István.

Kérdés kapcsán Kiss István hozzátette: a felvázolt reformok több mint felének megvalósítása azonban nem pénzkérdés.A szakmai szervezetek összefoglaló véleményét tolmácsolva Kiss István közölte: "a dokumentum fő fejezeteit senki nem kérdőjelezte meg, újat nem tett mellé, csak mennyiségi kiegészítések és hangsúlypont-változtatások voltak".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását