2024. június 15. - Jolán, Vid

Nagy különbség van Molnár és Szabó szavai közt

AZ MSZP szóvivője szerint nagyon nagy különbség van Molnár Oszkár (Fidesz) és Szabó Éva (MSZP) szavai között, ami a Balközép című újság cikkének szövegkörnyezetéből egyértelműen kiderül.
2009. november 3. kedd 13:21 - HírExtra
Nyakó István ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Havasi Bertalan, a Fidesz sajtófőnöke kedden úgy nyilatkozott: nem először fordul elő, hogy az MSZP belebukik egy saját maga által kreált botrányba.

Az Echo Tv hétfő esti híradója arról számolt be: birtokába jutott a szocialista frakció lapjának, a Balközépnek a 2008. júniusi száma, amely idézi Szabó Évának tavaly, egy balatonőszödi munkacsoporti ülésen elhangzott szavait. E szerint a képviselő azt mondta: "a magasabb segélyek érdekében ördögi eszközökre is képesek tudatlan és befolyásolt anyák. Olyan gyógyszert is képesek beszedni, amelynek következtében súlyosan sérült gyermekek jönnek a világra".

Nyakó István hangsúlyozta, Molnár Oszkár állítása rasszista, mivel egy etnikai kisebbséghez kötötte mondatait, és az állítólagos cselekvések helyét is behatárolta: Szendrőlád, és Lak roma anyáiról beszélt. Hozzátette, Veresné Szabó Éva mondatai nem kötődnek etnikai kisebbséghez, nem bélyegeznek meg etnikai csoportokat és a szövegkörnyezetből teljes egészében kiderül, hogy szavaiban az aggodalom és a segítő szándék dominál - közölte.

Szabó Éva az MTI megkeresésére hétfőn cáfolta, hogy saját véleményeként ismertette volna egy beszélgetésen, munkacsoporti ülésen: magasabb segély érdekében egyes anyák gyógyszereket szednek, hogy sérült gyereket szüljenek. Azt mondta, szóbeszédről számolt be.

Molnár Oszkár fideszes edelényi polgármester országos visszhangot váltott ki azzal, hogy egy júniusi képviselő-testületi ülésen úgy fogalmazott: a cigány többségű településeken a terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek, gyógyszert szednek be, gumikalapáccsal ütik a hasukat azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

balegyenes
2009. november 3. 15:02
Nyakó hazudott is, meg nem is. Különbség ugyanis egyáltalán nincs Molnár Oszkár és Veresné szavai között. Mindketten egy létező és az országra nézve nagyon veszélyes jelenségről szóltak. A meglepetés az, hogy az MSZP-n belül van még, aki reálisan képes látni dolgokat, s - ha haveri körben is - de ki is meri meri mondani. Igaz, ehhez Szabolcs-Szatmárban kell élnie, s nem a valóságtól elzárt úri negyedekben. Ugyanakkor óriási a különbség kettejük között, hiszen Molnár Oszkár - és a szimpátiatüntetésen mellette kiállók - a Fidesz-elnök nem egészen egyértelmű, de inkább az edelényi polgármestert támadókat erősítő nyilatkozata ellenére is határozottan kitartott(ak) igazuk és az igazság mellett.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását