2024. április 25. - Márk

Átadták a díjakat

Az év homlokzata 2009 pályázaton két családi és társasház mellett a hajdúböszörményi református templom és egy pápai iskola kapott díjat, az elismeréseket pénteken adták át a nyertes építészeknek, kivitelezőknek, illetve tulajdonosoknak Budapesten.
2010. április 9. péntek 23:59 - HírExtra
Az ötödik alkalommal kiírt pályázatra ez alkalommal már több mint 200 munka érkezett, mintegy háromszor annyi, mint a megmérettetés első évében.

Az első alkalommal 2003-ban meghirdetett pályázattal a kiíró Baumit Kft. célja, hogy hozzájáruljon az épített környezet értékeinek megőrzéséhez és gyarapításához, a megvalósult homlokzati tervek legjobbjainak széles körben történő bemutatásával mintákat, ötleteket adjon, modern trendeket és minőségi megoldásokat javasoljon a szakmának és a jövő építtetőinek.

A pályázattal népszerűsíteni akarják az energiatakarékos - ezáltal környezetbarát - homlokzati hőszigetelő rendszerek és vakolatok alkalmazását is, így külön értékelik az építkezés során használt technológiát és anyagokat.

A pályázat egy-egy millió forinttal jutalmazott kategória-nyerteseit neves szakemberekből álló független, szakmai zsűri választotta ki.

A családi ház kategória nyertese egy alsóörsi lakóház lett. A társasházak közül egy fővárosi, pasaréti 12 lakásos épület kapta az elismerést. A középület kategóriában a pápai Tarczy Lajos Általános Iskola kapta a díjat. A panelfelújítások között a fővárosi Tomori Pál utcai házat díjazták. A műemlék kategória elismerését a hajdúböszörményi református templomnak ítélték. A Baumit Innovációs díját egy budapesti családi házért vehették át.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását