2024. április 20. - Tivadar

Elutasítják a szociálpolitikai lakástámogatási rendszer átalakításának tervét

A Fidesz-KDNP frakciószövetség elutasítja, hogy a kormány átalakítsa a szociálpolitikai lakástámogatási rendszert - mondta a frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője vasárnap, Budapesten.
2008. augusztus 31. vasárnap 14:02 - Hírextra
A mai gyakorlat megváltoztatásával a kormány a szegény rétegeket állítaná szembe a középrétegekkel, de több százezer fiatal is nehéz helyzetbe kerülne az otthonteremtés, családalapítás időszakában, ha nem kapnák meg a jelenlegi támogatást az államtól - mondta Soltész Miklós sajtótájékoztatón. Hozzátette: a kormány, ha elfogadja ezt a javaslatot, akkor adóbevételeket is elvenne az országtól, tovább nőne a munkanélküliek száma, illetve a rendszerben érintettek közül mindenkit büntetne, ahelyett, hogy csak azokat az úgymond vállalkozókat büntetné, akik visszaélnek a szegények kiszolgáltatott helyzetével.

Ezért elfogadhatatlan számukra a sajtóban megjelent elképzelés - közölte.

A Népszabadság csütörtökön ismertette a Városkutatás Kft. által az Államreform Bizottságnak készített tanulmányt, ami javasolja a lakbér-támogatási rendszer bevezetését, amely lakásonként legfeljebb 15 ezer forint lenne, a lakás mérete, lakbére, illetve a család jövedelmi helyzetének függvényében, de nem haladhatná meg a piaci lakbér 30 százalékát. A tanulmány szerint a költségek 70 százalékát az állam, 30 százalékát az önkormányzatok finanszíroznák.

Soltész Miklós szerint az úgynevezett szocpol elvétele újabb bajt és gondot zúdítana az emberekre, és ha bevezetnék a lakbértámogatást, akkor az nem érné el a célját.

"A családok érdekében, (...) és egész Magyarország érdekében a Fidesz-KDNP frakciószövetség nevében felszólítjuk ismét Gyurcsány Ferencet és egész pereputtyát, hogy szedje a sátorfáját, és tűnjön el, menjen el a közéletből" - fogalmazott Soltész Miklós.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását