2024. március 28. - Gedeon, Johanna

MSZP: Majd a kormány megoldja

Az MSZP szerint nem indokolt az Országgyűlés szociális bizottsága rendkívüli ülésének összehívása a kilakoltatások miatt, a kormány folyamatosan kezeli ezt a problémát.
2009. augusztus 10. hétfő 18:03 - HírExtra
Néhány ezer ember lehet, aki a válság miatt olyan helyzetbe került, hogy már most annyi adóssága van, a kilakoltatás fenyegeti - mondta a szocialista politikus. Azt kizártnak tartotta, hogy az ellenzéki politikus által említett ötszázezer ember lenne érintett.

Juhászné Lévai Katalin úgy fogalmazott: egy ember is sok, s azzal egyetértenek, lehetőség szerint az a cél, hogy a lakásokat a tulajdonosoknál tartsák.

Ennek érdekében sok lépést tett a kormány - mondta. Konkrétumként említette a kormányfő bankokkal folytatott tárgyalását, amelynek eredményeként szeptemberig moratórium van életben a szerződések egyoldalú módosítására. Emellett a parlamentben az egyoldalú szerződésmódosításokkal kapcsolatban "nagyon kemény garancia bevezetését" kezdeményezték. A krízisalapban pedig ma már 6 milliárd forint van, amely összeg a válság által nehéz helyzetbe kerültek megsegítésére áll rendelkezésre. Bővült a hatásköre a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének is, a bankok "túlkapásait az állampolgárok jelezhetik a szervezetnek - sorolta a kormányzati lépéseket.

A kabinet megtette, amit megtehetett - közölte a szocialista politikus, aki reményének adott hangot, hogy szeptemberben újabb, konkrét intézkedések születnek majd.

Kitért arra: a hitelközvetítők szerepét is át kell tekinteni a közeljövőben, s így megakadályozzák, hogy az emberek nehéz helyzetbe kerüljenek. A kormánypárti politikus szerint a kilakoltatások megkönnyítéséről még a Fidesz-kormány idején született döntés. Ezeket a szabályokat is meg kell vizsgálni - tette hozzá.

Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetjének vezetője hétfőn az MTI-vel azt közölte: kezdeményezik, hogy a kilakoltatások miatt hívják össze az Országgyűlés szociális bizottságának rendkívüli ülését.

Az ellenzéki politikus közleményében azt írta: az MSZP-kormány érzéketlensége és tehetetlensége odáig vezetett, hogy már mintegy félmillió embert fenyeget a kilakoltatás réme.

Soltész Miklós szerint a kormány mindeddig csak beszélt a lakáshitelesek megsegítéséről, de egyetlen lépést sem tett ennek érdekében. Megjegyezte: a Fidesz több javaslatot nyújtott már be a helyzet rendezésére, ám ezeket a szocialisták "rendre lesöpörték az asztalról".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását